Ga naar de inhoud

Vacature

Allround klachtbehandelaar in de zorg / Jurist

Bekijk de vacature

Zie jij jezelf werken binnen het dynamische werkveld van bemiddeling en klachtbehandeling in de zorg? Ben je nieuwsgierig naar de klacht achter de klacht? Lijkt het je leuk om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van ons bureau? Dan is CBKZ op zoek naar jou!

De functie

In verband met uitbreiding van ons bureau zoeken we een all-round klachtbehandelaar voor klachten over de zorg. Dit houdt in dat je inzetbaar bent als klachtenfunctionaris en als secretaris bij klachtencommissies en de geschilleninstantie. Als deel van ons team ben je dagelijks bezig met klachtenbehandeling voor diverse zorgorganisaties. Voor je collega’s binnen het CBKZ ben je een enthousiaste vraagbaak en sparringpartner. Daarnaast is er ruimte om mee te denken over de verdere ontwikkeling van CBKZ en werk je aan verschillende leuke projecten. Wanneer je een juridische achtergrond hebt, is er ruimte om je verder te ontwikkelen op het gebied van gezondheidsrecht. Zo kun je bijvoorbeeld toewerken naar voorzitterschap van klachtencommissies en het geven van gezondheidsrechtelijke adviezen.
Het betreft een functie voor ten minste 20 uur per week.

Wie zoeken wij?

We zoeken iemand die -deels vanuit huis, deels bij ons op kantoor in Gorinchem- zijn of haar eigen werk goed kan organiseren en doelgericht en slagvaardig te werk gaat. Die goed kan samenwerken binnen een team en het leuk vindt om voor meerdere externe opdrachtgevers aan de slag te zijn. Daar komt ondernemingszin én een gezonde dosis resultaat- en klantgerichtheid bij kijken. We zoeken iemand met een hbo of universitaire studie rechten. Enkele jaren werkervaring op het gebied van klachtrecht is een pre.

Wie zijn wij?

Ons enthousiaste team bestaat uit professionals met een juridische of zorgachtergrond. Behulpzaam, samen de schouders eronder zetten, oog voor elkaar en een flinke dosis gezelligheid zijn woorden die het team beschrijven.

Het CBKZ-team wil professionals, zorgorganisaties en hun medewerkers ondersteunen en adviseren bij het luisteren naar en omgaan met ontvangen feedback. Het is onze voortdurende uitdaging om vanuit oprechte betrokkenheid het vertrouwen tussen medewerkers en zorgvragers te herstellen. Dit doen we door op een zorgvuldige en onafhankelijke wijze klachten te behandelen en calamiteiten te onderzoeken. In lijn hiermee houden we ons bezig met advisering en training op het gebied van klachtmanagement. Het maakt ons enthousiast om op deze manier bij te dragen aan de verbetering van de kwaliteit van zorg.

Wat kun je van ons verwachten?

Je komt in een professionele en gezellige werkomgeving terecht met volop ontwikkelmogelijkheden. We bieden een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden (max€ 3.360 – € 5865 bruto per maand o.b.v. een 40-urige werkweek en afhankelijk van je ervaring). Wanneer je nog geen opleiding tot klachtenfunctionaris hebt, bieden we jou deze kosteloos aan.

Jouw reactie

Nieuwsgierig geworden? We ontvangen je reactie graag via info@cbkz.nl onder vermelding van: Sollicitatie klachtbehandelaar/jurist. Verras ons met een enthousiaste brief!

Meer weten over de functie

Als je meer wilt weten, kun je bellen met de coördinator klachtenbehandeling Lise Otterman (0183 – 682829) of mailen (liseotterman@cbkz.nl). We zien uit naar je reactie!

Stel gerust uw vraag, onze adviseurs helpen u graag verder.

Neem contact op